7 interessante vragen over een autowrap

12.02.24

Misschien overweeg je om binnenkort een autowrap te laten uitvoeren, maar loop je nog met prangende vragen rond. Wel, wij hebben enkele interessante vragen verzameld over het wrappen van je auto.

01. Hoe lang duurt het vooraleer mijn auto gewrapt is?

De snelheid van de autowrap hangt natuurlijk af van jouw gewenste design. Een halve wrap? Een fluitje van een cent, in maximum 2 dagen. Voor een full autowrap mag je 5 werkdagen verwachten. Kortom, een korte wachttijd voor een groots resultaat, niet?!

02. Hoe lang gaat een autowrap mee?

Met oog voor detail en zorgvuldig onderhoud garanderen wij je een levensduur van 5 jaar. Enkele tips: Bescherm je investering door je auto overdekt te parkeren, de juiste reinigingsproducten te gebruiken en overmatige blootstelling aan zonlicht te vermijden.

03. Moet ik een kleurverandering op mijn auto laten aanpassen op mijn inschrijvingsformulier?

In België is het niet nodig de kleurverandering op je inschrijvingsformulier aan te passen, omdat het om een tijdelijke verandering gaat. Geen stress dus bij controles of keuringen!

04. Wordt er in mijn auto gesneden tijdens het wrappen?

Onze ervaren monteurs hanteren een snijtechniek tussen koetswerkonderdelen zonder krassen te maken. Een indrukwekkend staaltje vakmanschap!

05. Kunnen alle onderdelen van een auto gewrapped worden?

Hard, glad en niet poreus – dat zijn de ideale wrap-omstandigheden. Gespoten delen zijn perfect, maar ongespoten kunststofonderdelen zijn helaas niet geschikt.

06. Kan ik met mijn autowrap door de carwash?

Een wrap zal nooit loskomen wanneer je door de carwash rijdt, tenminste, als je dit niet in de eerste 14 dagen doet na de wrap. Over het algemeen is de carwash dus geen enkel probleem. Als de auto goed gewrapped wordt komen de hoeken en kanten niet zomaar los door een carwashbeurt. Aangezien je 100 – 180 km per uur kan rijden met je wrap door de regen zonder deze loskomt, zal deze dus zeker niet loskomen als je door de carwash rijdt.

Wat zeer belangrijk is, is dat er met de hogedrukreiniger een afstand van ongeveer 30 centimeter gehouden wordt.

07. Én dan, de hamvraag: Hoe veel kost zo’n autowrap?

Dat is een lastige vraag om een precies antwoord op te geven. De kostprijs van een autowrap is namelijk heel erg afhankelijk van héél wat factoren: het gewenste design, de keuze tussen een halve, een full of een color wrap, eventuele speciale folies, origineel carrosseriekleur, grootte van de wagen… Een prijs kan dus enkel opgemaakt worden indien al deze zaken gekend zijn.

Laat je nu al inspireren door onze realisaties:

Auto wrap, bestelwagen wrappen, vrachtwagen wrap, auto wrapping

voertuigreclame - auto wrappen - autowrap

't is om te blijven plakken!