Team design on the road – destination Rotterdam

24.02.23

Deze week trokken we met ons team design op een creatieve excursie naar Rotterdam. Ons doel: specialisatietraining geven in beperkte groep om zo onze kennis blijvend aan te scherpen, de trends nauw op te volgen en vooral veel inspiratie op te doen.

Hotel Not Hotel

De uitvalbasis was meteen een schot in de roos. We verbleven in Hotel Not Hotel, de naam spreekt voor zich… Want een hotel kan je het eigenlijk niet noemen. De ruimte is één grote, inspirerende kunstgalerie met alle faciliteiten die een normaal hotel aanbiedt. Elke kamer is een kunstwerk op zich, met elk zijn eigen verhaal, identiteit en creatief avontuur. Overnachten binnenin een gigantische koekoeksklok? Of in een verborgen boekenkast? De zotste dromen worden hier werkelijkheid…

Neonverlichting

Na helemaal te zijn opgeladen in het artistieke meesterwerk, was het tijd voor een bezoek aan één van de weinige ambachtelijke neonglasblazerijen van Rotterdam en omstreken. Het blijft een vak apart om de meer dan 100 jaar oude ambacht van het vervaardigen van neonverlichting onder de knie te krijgen. Geen enkele machine kan dit werk tot op de dag van vandaag overnemen. We we namen graag een kijkje in hun productie om te zien hoe zij precies te werk gaan bij de creatie van neonletters, neonlogo’s of neon kunst.

Inspiratiebron

Na ons bezoek trokken we de bruisende stad in. Met de ruim 170 culturen die samenleven in Rotterdam krijgt de stad een unieke, kosmopolitische vibe, waar kunst en cultuur een vruchtbare bodem vinden en waar nieuw talent zich kan ontwikkelen. Van unieke architectuur, tot onconventionele street art. Dé ideale inspiratiebron dus om onze creatieve geesten te voeden.

We bezochten ook het Depot Boijmans Van Beuningen. Het depot is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld waar je het resultaat van 173 jaar verzamelen aan kunst kan bewonderen. Meer dan 151.000 verzamelde kunstwerken opgeslagen bij elkaar, gerangschikt en gestructureerd in 14 depotruimten met 5 verschillende klimaten.

Rotterdam, een speeltuin voor onze artistieke geest, zorgde voor heel wat creatieve ideeën die we ’s avonds tussen pot en pint(en) verder lieten borrelen.

En nu… nu zijn we weer helemaal klaar (en opgeladen) om onze klanten nog opvallender te kunnen adviseren.

excursie Rotterdam - neonverlichting1   excursie Rotterdam - neonverlichting1  excursie Rotterdam - neonverlichting1  excursie Rotterdam - neonverlichting

't is om te blijven plakken!