Tips & tricks om jouw opvallend voertuig de nazorg te geven die het verdient

23.01.23

… want een opvallend mooie wagen kan je toch beter ook opvallend goed verzorgen, niet?!

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van je (auto)belettering of carwrap. Je hebt er ten slotte in geïnvesteerd én het is jouw rijdend visitekaartje. Daarom geven we je graag enkele onderhoudstips om jouw opvallend voertuig in topconditie te houden:

Breng geen bezoek aan de carwash tijdens de eerste 2 weken:

Na de oplevering van je bestickerde (bedrijfs)wagen of gewrapt voertuig adviseren wij je om 14 dagen te wachten voordat je de carwash opzoekt. Hoewel onze folies steeds van hoogwaardige kwaliteit zijn, en weer- en carwashbestendig zijn, zijn die eerste dagen na de voertuigbelettering cruciaal voor de hechting van de folie.

Laat je voertuig nadien enkel wassen in een carwash die gebruik maakt van zachte borstels:

Na die eerste 2 weken is het tijd om je voertuig voorzichtig te reinigen. Ga je langs in een carwash? Let er dan op dat er geen gebruik gemaakt wordt van harde borstels. Dit om krassen te voorkomen. Voor een extra bescherming van je belettering of carwrap kan je kiezen voor een waxprogramma. Houd er wel rekening mee dat je wax kiest die past bij jouw type folie. Heb je bijvoorbeeld een matte carwrap, dan wil je natuurlijk geen glanzende wax op je auto…

Ga je liever zelf aan het werk met water en sop? Zorg er dan voor dat je geen bijtende producten gebruikt op de bestickering van je auto. Gebruik ook nooit een hogedrukreiniger op een afstand kleiner dan 30cm van de bestickering. En als laatste tip: was je voertuig enkel met sponsen en producten die geen schurende werking hebben.

Ice ice baby:

Je kent het wel, zo’n ochtend waar je opmerkt dat je de ijslaag op je voertuigruiten mag beginnen wegkrabben…brrr…, maar wist je dat je de ijskrabber nooit mag gebruiken op jouw beletterde voertuigruiten? Dit zorgt voor schade, dus blijf gewoon lekker in je auto zitten en laat de ruitverwarming z’n werk doen. Waar je bij vriesweer ook rekening mee moet houden is het volgende: indien je je voertuig komt afhalen bij vriesweer, dan plaats je het bestickerd voertuig best 24 uur binnen in een verwarmde ruimte.

De nazorg voor je belettering of wrapping is dus minstens even belangrijk als de plaatsing zelf.

Heb je op een later moment toch schade? Geen probleem. Wij bewaren steeds alle ontwerpen waardoor we jouw bestickering of de beschadigde delen van jouw belettering snel en efficiënt kunnen vervangen.

't is om te blijven plakken!